Najava 2. kola BH Telecom Premijer lige

Hercegovački derbi u Mostaru, Željo u Kaknju

Samir Mlaćo

Danas i sutra se igraju utakmice drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Derbi se zasigurno igra u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti Široki Brieg. Oba tima su se oprostila od Evrope, ali i pokazala da će ove sezone igrati veoma važnu ulogu u našem prvenstvu.

Zrinjski će biti oslabljen neigranjem Nemanje Bilbije, ali Blaž Slišković je optimista.

“Uvijek je važno da se starta s dobrim rezultatom, a to kažem jer smo uradili dobar posao u Sarajevu gdje je uz kvalitetnu igru došao i dobar rezultat. Tokom sedmice raspoloženje je bilo na visokom nivou, kvalitetno se radilo i u takvoj atmosferi mnogo je lakše sa igračima, ali isto tako radilo se profesionalno, bez opuštanja“, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije Blaž Slišković.

Sa druge strane i u Širokom Brijegu imaju svoju računicu.

"Imamo tradiciju pozitivnih igara i rezultata u Mostaru i nju želimo nastaviti, pa je naš cilj minimalno ostvariti remi. Ne treba nas zavarati to što je Zrinjski ostao bez važnih igrača iz prošle sezone. Oni su i danas jako kvalitetni i to su uostalom potvrdili u prvom kolu. Respektujemo ih, sigurni smo da će se i ove sezone boriti za sam vrh, ali naše ambicije Pod Bijelim brijegom su jasne“, izjavio je kapiten tima sa Pecare Josip Barišić.

Zanimljiv i neizvjestan meč očekuje se u Doboju kod Kaknja, gdje će Mladost ugostiti Železničar. Na klupi Mladosti je Edis Mulalić, dok je Slavka Petrovića zamijenio Admir Adžem. Mulalić i Adžem se dobro poznaju i puno tajni u postavkama igre sigurno neće biti.

"Atmosfera je sjajna. Svi jedva čekamo sutrašnji duel. Poštujemo Želju jer oni su već godinama među top tri u BiH. Imaju odličan tim i sjajne pojedince koji mogu odlučiti susret u bilo kom trenutku, ali i mi imamo dobru i iskusnu ekipu i sigurno je da se možemo nositi sa Željom, ali i sa bilo kojim drugim timom u BiH. To ćemo pokazati sutra i na terenu", istakao je vezista Mladosti Adnan Šećerović, nekadašnji član Plavih sa Grbavice.

Na drugoj strani Željezničaru će u današnjem duelu nedostajati napadač Stevo Nikolić te vezista Darko Marković, dok je od ranije van terena Ivan Crnov.

U Vitezu igraju Viteza i Krupe, a očekuje se neizvjestan duel sa malim brojem pogodaka.

Na Tušnju će Sloboda ugostiti Radnik i tražiti prve bodove u novoj sezoni. Sutra se igraju još dva meča.

2. kolo BH Telecom Premijer lige BiH:

NK Vitez - FK Krupa

FK Sloboda - FK Radnik

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg

FK Mladost DK. - FK Željezničar

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.