Napustio Konyaspor

Zvanično: Riad Bajić potpisao za Udinese!

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Riad Bajić svoju karijeru nastavit će u italijanskoj Seriji A nakon što je zvanično potpisao saradnju s Udineseom.

Bajić iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu turskog Konyaspora za koji je postigao 17 golova. Ovog ljeta se mnogo spekulisalo o tome gdje će bh. napadač nastaviti svoju karijeru, a najviše se govorilo da će u Njemačku. Međutim, Bajić je strpljivo čekao pravu ponudu koja je na kraju stigla iz Udina.

Udinese je zvanično potvrdio da je Riad Bajić potpisao petogodišnji ugovor sa ovim italijanskim klubom, a na račun turskog kluba trebali bi uplatiti 5,4 miliona eura. Ovom transferu sigurno se raduje i Željezničar koji će na osnovu FIFA-inog Fonda solidarnosti inkasirati 220.000 eura.

Podsjećamo, Bajić je svoju karijeru počeo u Željezničaru iz kojeg je na ljeto 2015. godine otišao u Konyaspor za 500.000 eura. Odličnim partijama u dresu turskog kluba Bajić se izborio i za mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ovaj 23-godišnji napadač pridružit će se tako koloniji bh. igrača u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.