Bajićev transfer drugi najskuplji Udinesea od 2008. godine

Čeka se samo zvanična potvrda

Bajićev transfer drugi najskuplji Udinesea od 2008. godine

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Riad Bajić će prema svemu sudeći svoju karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A u dresu Udinesea.

Bajić iza sebe ima sjajnu sezonu u turskom Konyasporu, a iako se povezivao sa klubovima iz Turske i Njemačke na kraju će gotovo sigurno karijeru nastaviti u Udineseu. Bh. reprezentativac se oprostio od stručnog štaba i saigrača Konyaspora, te se uputio prema Italiji gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor sa klubom s Friulija.

Ovaj 23-godišnji napadač bi u Udinese trebao preći za 5,5 miliona eura što je rekordan transfer za Konyaspor. Također, dolazak Bajića u Udinese za ovu sumu novca je drugi najskuplji transfer ovog italijanskog kluba u posljednjih desetak godina. Ispred Bajića je samo Farraoni koji je stigao iz Intera prije pet godina za osam miliona eura.

Podsjećamo, Bajić je stigao u Konyaspor prije dvije godine iz sarajevskog Željezničara. Za Konyju je postigao 29 golova u prethodne dvije sezone, te je izborio status reprezentativca Bosne i Hercegovina. Željo bi od ovog transfera na osnovu Fonda solidarnosti trebao dobiti oko 220.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi