Foto: Twitter

Građani slavili ubjedljivu pobjedu

Tottenham nemoćan protiv Manchester Cityja

Manchester City i Tottenham su odmjerili snage na utakmici Međunarodnog kupa šampiona na Nissan stadionu u Nashvilleu. Građani su dominirali čitavim tokom susreta i na kraju slavili laganu pobjedu rezultatom 3:0.

City je od samog početka krenuo ofanzivno, a to im se isplatilo već u 10. minuti kada sjajan centaršut De Bruynea iz slobodnog udarca Stones pretvara u pogodak.

Ni vodstvo Cityja nije probudilo Tottenham, pa su Građani nastavili praviti prilike ispred gola londonske ekipe. Prijetili su Gabriel Jesus i Danilo, ali se na odmor ipak otišlo prednošću Cityja od 1:0.

U drugom poluvremenu ponovo ista slika, slaba igra Tottenhama i veliki broj prilika za fudbalera Cityja.

U 73. minuti Manchester City dolazi do vodstva 2:0, nakon što je Sterling prihvatio sjajan pas Nasrija i, istina traljavim udarcem, savladao Vorma, koji je na poluvremenu zamijenio Llorisa na golu Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajnu priliku da smanji na 2:1 propustio je fudbaler Tottenhama Janssen u 88. minuti susreta, ali mladi golman Cityja Arijanet Murić je sjajno intervenisao.

Sjajnu partiju Manchester Cityja krunisao je Brahim Diaz golom u 92. minuti. Mladi 17-godišnji veznjak se našao na pravom mjestu, prihvatio jednu loptu koju je odbio golman Tottenhama i sigurno je pospremio u mrežu.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.