Džeki 63 minute u sjajnom meču Rome i Tottenhama
Foto: EPA

Prijateljski meč u New Jerseyju

Džeki 63 minute u sjajnom meču Rome i Tottenhama

Fudbaleri Rome savladali su Tottenham sa 3:2 u američkom New Jerseyju u okviru prijateljskog meča.

Roma je bolje otvorila susret i bili su nešto opasniji rival. To im se isplatilo u 13. minuti kada je sa jedanaest metara bio precizan Diego Perotti za vodstvo Vučice od 1:0. 

Nakon toga Tottenham je zaigrao nešto bolje te su zaprijetili nekoliko puta preko Harryja Kanea, ali promjene rezultata prije odlaska na odmor nije bilo.

U nastavku susreta velika greška suca jer nije dosudio čist penal nad Harryjem Kaneom. Tottenham je i nakon toga bio opasniji, ali do izjednačenja nisu mogli. Kazna za promašaje stigla je u 70. minuti kada je turski fudbaler Under pogodio za 2:0. Tottenham je smanjio prednost Rome u 87. minuti nakon pogotka Winksa, a u 91. minuti su izjednačili preko Janssena. Kada se mislilo da će se izvoditi penali, Roma je stigla do novog gola i to preko Tumminella u 92. minuti za pobjedu u ovom susretu. 

Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je do 63. minute susreta kada ga je zamijenio Tumminello. 





Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi