Florentino Perez o kontroverznom transferu

Perez: Dovođenje Figa je bilo poput čupanja srca

Midhat Šljivak

Iz godine u godinu najbogatiji timovi svijeta ruše rekorde kada su transferi fudbalera u pitanju.

Jedna od ekipa koja je uvijek u vrhu kada su rekordi u pitanju je Real Madrid, koji nikada nije žalio novac na dovođenje najvećih zvijezda na Santiago Bernabeu.

Upravo je zbog njih krenula prava ludnica kada su cifre za transfere u pitanju, a počelo je sve njihovim dovođenjem Luisa Figa iz velikog rivala Barcelone 2000. godine.

Predsjednik Reala Florentino Perez tada je također bio prvi čovjek tima i on je najzaslužniji za dovođenje Portugalca, koji je tada postao najskuplji fudbaler svijeta.

Otkrio je kako mu nije bilo nimalo lako nagovoriti Figa da napusti Barcu i da dođe u redove velikog rivala.

"Niko nije potrošio 60 miliona eura 2000. godine", istakao je Perez, te je dodao:

"Uspio sam ga uvjeriti da dođe u Real. Nije bilo nimalo lako, jer je on bio kapiten Barcelone. Nagovaranje je bilo kao čupanje srca", rekao je Perez.

Obećao je tada Figu mnogo toga, a nakon njega u klub su došle mnoge druge zvijezde.

"Rekao sam mu da tim želimo graditi oko njega. Potom su došli Zidane, Ronaldo i Beckham i stvorili smo fenomen zvani Galaktikosi", dodaje Perez.

Nakon Galacticosa Real je pokoravao Evropu s Ronaldom, Benzemom, Ramosom, Baleom. Perez ističe kako su igrače uvijek ciljano dovodili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veliki igrači vam ne pomažu samo na terenu već i ekonomski. Zahvaljujući njima smo sada na vrhu svijeta, što je pozicija koju zaslužujemo", rekao je prvi čovjek Real Madrida.

Figo je pet godina nosio dres Kraljeva. Odigrao je ukupno 239 utakmica i postigao je 57 golova, da bi zatim otišao u Inter gdje se 2009. godine penzionisao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.