Zašto je prvi čovjek PSG-a došao u Madrid?

Izazvao pomutnju u Španij

Zašto je prvi čovjek PSG-a došao u Madrid?

E. Škorić

Predsjednik PSG-a Nasser  Al Khelaifi stigao je u Madrid i izazvao pravu pomutnju u Španiji.

Otkud prvi čovjek Parižana u španskoj prijestolnici, mnogi se pitaju. Naravno, tamo je zbog poslovnih razloga, no ne zna se stvarni razlog njegove posjete Maridu.

El Mundo Deportivo smatra kako je najvjerovatnije došao po Jana Oblaka, kojeg francuski viceprvak želi na svom golu. Golman Atletica ima odštetnu klauzulu u ugovoru od 100 miliona eura i navodno su istu u PSG-u spremni da aktiviraju i da se osiguraju za naredne godine.

Drugi mogući razlog je Thomas Meunier, Belgijanac koji bi mogao iz PSG-a preći u Real Madrid, koji traga za novim bekom, a naravno nije isključena ni mogućnost da je u pitanju neki drugi igrač Reala ili PSG-a, ionako je bezbroj špekulacija kada su ovi timovi u pitanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz to, nije isključeno da je Al Khelaifi došao da završi određene poslove oko nedavnog transfera Neymara iz Barcelone u PSG, koji je iznosio 222 miliona eura i u  kojem je učestvovala čak i španska La Liga. Odgovor na pitanje iz naslova vjerovatno ćemo dobiti u narednih dan-dva. Ne sumnjamo da će inostrani mediji, posebno oni u Španiji, objavii svarni dolazak Al Khelaifija u Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi