Foto: EPA

Nakon što je napustio tim

Ousmane Dembele kažnjen i suspendovan

Midhat Šljivak

Fudbaler Borussije iz Dortmunda Ousmane Dembele kažnjen je i suspendovan zbog odlaska s treninga njemačkog kluba.

Mladi Francuz (20) odlučio je nenajavljeno otići u Pariz, gdje je čekao zeleno svjetlo za odlazak u Barcelonu, jer je karijeru želio nastaviti u redovima katalonskog tima.

Međutim, pregovori između Borussije i Barcelone su propali. Španski klub je ponudio premalo novca za Dembelea, pa je njemački klub lagano odbio ponudu.

Samovoljni odlazak s treninga skupo će koštati Dembelea. Tim je objavio kako je on kažnjen i suspendovan zbog propuštanja treninga, a nije poznato o kakvoj kazni se radi.

Podsjetimo, francuski fudbaler se jutros nije pojavio na treningu. Nije odgovarao na telefonske pozive trenera Petera Bosza, da bi se potom saznalo da je 20-godišnji ofanzivac u Parizu i da čeka odlazak za Barcelonu.

Dembele će se na kraju ipak morati vratiti u Dortmund. Iako je silno želio pojačati tim s Nou Campa, to se barem za sada neće desiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neke informacije iz Njemačke govore da je Borussija za usluge ovog fudbalera tražila čak 150 miliona eura, što je i za Barcelonu bilo previše.

Ovaj fudbaler je na Signal Iduna Park stigao prošle sezone iz Rennesa, a plaćen je 15 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.