Aguero slomio otpor protivnika

Teška pobjeda Cityja kod Brightona

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su kao gosti Brighton s 2:0 u susretu 1. kola engleske Premier lige.

Manchester City je dominirao u ovom duelu. Prvo poluvrijeme su završili sa 75 procenata lopte u svom posjedu i nekoliko velikih prilika koje su promašili.

Od samog početka golman Brightona Matt Ryan je imao dosta posla. Spašavao je nakon udarca De Bruynea i Jesusa, a upravo je brazilski napadač promašio najveću šansu u prvom poluvremenu. Dobio je Jesus sjajnu loptu, šutirao je glavom, ali je Ryan čudesno odbranio, da bi u nastavku akcije napadač Cityja poslao loptu pored gola.

Nešto ranije mu je poništen gol zbog igranja rukom, a Brighton je uspio također zaprijetiti preko Grossa, ali je Ederson dobro reagovao.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku su oba tima propustila velike šanse. Prvo je Aguero promašio situaciju jedan na jedan s golmanom domaćeg tima, da bi potom Brighton uzvratio sa dvije sjajne šanse i pravo je čudo kako nisu postigli gol.

U 70. minuti City je konačno slomio otpor domaćeg tima. Grešku odbrane je iskoristio Sergio Aguero koji je pogodio za prednost od 0:1.

Pet minuta kasnije novi gol u mrežu Brightona. Vlastitu mrežu je pogodio Dunk, te je priča u ovom meču bila završena za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:

Brighton - Manchester City 0:2 (Aguero 70', Dunk 75'ag)




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.