Tuzlanke započele pripreme za novu sezonu

Rukometašice Jedinstva startale sa radom za novu sezonu

Emir Dindić

Zvanično sa pripremama za novu sezonu počele su i rukometašice OŽRK Jedinstvo AtlasRelaxa.

Vicešampionke Bosne i Hercegovine okupile su se u Mejdanu , gdje je novi trener Tuzlanki Damir Cipurković sa UO kluba srdađno dočekao nove rukometašice. 

Svakoj od njih objašnjeno je šta se očekuje od njih u sezoni, odnosno koje su obaveze pred njima. Kako su i sami najavili iz kluba ove godine žele da odu korak dalje, a to je osvajanje titule prvaka države, što je i prvobitni cilj. Svakako najavljuju jednu jako tešku sezonu. 

Proslavljeni  bivši  bh.reprezentativac Damir Cipurković, najavio je žestok rad na pripremama, i da moraju da daju sve od sebe, da bih se klupski ciljevi ostvarili. 

Današnjoj prozivci odazvalo se 14.rukometašica, dok su opravdano odsutne Neira Midžić, Marijana Sorak i Sumeja Mujkić koje će kasniti par dana. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Dogovoreno je dosta pripremnih utakmica, a svakako vrijedi izdvojiti nastup protiv prvaka Srbije Medicinara, kao i turniri u Osijeku i Loznici. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.