Foto: EPA

Partizan i Videoton bez golova

Bešić konačno zaigrao, Everton bolji od Hajduka

Midhat Šljivak

Fudbaleri Hajduka pobijedili su večeras na Goodison Parku splitski Hajduk s 2:0 u utakmici play offa za plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Očekivano, Everton je došao do pobjede i nije dopustio da ih Splićani večeras iznenade na Goodisonu.

Držao se Hajduk do 30. minute meča. Novo pojačanje Karamela Michael Keane koristi ubacivanje Bainesa i pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Potom je uslijedio kraći prekid zbog divljanja navijača gostiju, ali je meč nastavljen.

Everton je u 44. minuti stigao i do drugog gola.

Rooney je fantastično uposlio Gueyea koji pogađa za prednost od 2:0 na poluvremenu.

Nastavak ovog meča nam nije donio golove. Imao je i Hajduk svoje šanse, Picford ih je "poskidao", te je na kraju ostalo 2:0, pa je Everton već pola posla završio večeras.

Priliku za igru u ovom meču dobio je konačno i bh. fudbaler Muhamed Bešić. On je odigrao posljednjih 15-ak minuta, a ušao je umjesto Kevina Mirallasa.

S druge strane Zvonimir Kožulj je igrao do 66. minute za ekipu Hajduka.

Beogradski Partizan je remizirao protiv mađarskog Videotona (0:0).

Slaba utakmica viđena je na stadionu Partizana, a u ovom meču se kod gostiju povrijedio bh. reprezentativac Anel Hadžić, koji je napustio igru u 32. minuti.

Asmir Suljić nije igrao zbog kartona.

Evropska liga:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Everton - Hajduk 2:0

Partizan - Videoton 0:0


 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.