Foto: EPA

Spremni platiti 300 miliona eura

Manchester City aktivira klauzulu i dovodi Messija!

Edmir Škorić

Manchester City želi da dovede Lionela Mesija i spreman je platiti nevjerovatnih 300 miliona eura. 

Manchester City osjeća da bi mogao iskoristiti krizu u Barceloni, te dovesti Lea Messija i to tako što će aktivirati odštetnu klauzulu i platiti čak 300 miliona eura.

Ukoliko se obistine pisanja otočkih medija i Građani aktiviraju odštetnu klauzulu, onda će Messi doći u veliko iskušenje i konačno bismo mogli vidjeti na djelu koliko je argentinski reprezentativac zapravo lojalan Kataloncima.

Messi još nije potpisao novi ugovor i nije poznato kada će se to desiti, a njegov bivši trener Pep Guardiola vreba i želi da napravi bum dovođenjem najboljeg igrača svijeta. Uostalom, Barca je pustila Neymara za 222 miliona eura i teško da bi ostala imuna na 300 miliona s Otoka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se da je Messi nezadovoljan kako klub vodi predsjednik Josep Maria Bartomeu, nezadovoljan je i novim pojačanjima, prodajom Neymara, kao i mnogim stvarima i stoga nije isključeno da se odluči nakon dugo vremena da napusti klub s kojim je osvojio 30 trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.