Upitan novi ugovor: Messi postavio uslove čelnicima Barce
Foto: EPA

Želi svoje sunarodnjake u ekipi

Upitan novi ugovor: Messi postavio uslove čelnicima Barce

E. Čaušević

U moru loših vijesti za navijače Barcelone ovog ljeta pojavila se još jedna, a to je da Lionel Messi još uvijek nije produžio svoj ugovor.

Prije nekoliko sedmica iz Barcelone su objavili da je s Messijem dogovoren novi ugovor, ali isti još uvijek nije zvanično produžen. Argentinac s Barcelonom ima saradnju do kraja ove sezone, a u moru problema za Katalonce najmanje im treba da ih napusti najbolji igrač u historiji ove ekipe.

Španski mediji prenijeli su danas da je Messi razočaran trenutnom ekipom koja je svoje slabosti pokazala u utakmicama protiv Real Madrida. Jasno je da Neymar mnogo fali Barceloni, ali i još nekoliko adekvatnih pojačanja u odbrani i veznom redu.

Kako piše Mundo Deportivo, Messi je spreman da što prije produži svoj ugovor, no ovaj put je odlučio postaviti određene uslove. Navodno, argentinski fudbaler je poručio čelnicima kluba da hitno moraju dovesti zamjenu za Neymara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, prema njegovom mišljenju Dembele i Coutinho nisu baš dobra rješenja. Navodno, Messi želi da Barcelona pokuša dovesti Angela Di Mariju i Paula Dybalu za koje vjeruje da bi se najbolje uklopili u filozofiju igre katalonskog kluva. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi