Foto: EPA

Trener Širokog Brijega pred subotnji meč protiv Željezničara

Sablić: Prioritet nam je pozitivan rezultat na Grbavici

Ekipa Širokog Brijega je u prvih pet kola Premijer Lige BiH zabilježila tri pobjede i dva poraza, a u subotu će gostovati na Grbavici gdje će odigrati utakmicu protiv Željezničara.

Široki Brijeg je slavio u posljednja tri, ligaška i kup, susreta sa Željezničarom, ali trener ekipe s Pecare, Goran Sablić, upozorava da će za pozitivan rezultat na Grbavici biti potrebno dosta više koncentracije u odbrani.

"Prioritet nam je nakon dva gostujuća poraza donijeti pozitivan rezultat s Grbavice. Za jedan ili tri boda trebamo perfektno odigrati u fazi odbrane, Na temelju organiziranosti i maksimalne koncentriranosti u tom segmentu igre, a znajući da odbranu zapravo igra svih 11 igrača, možemo se nadati pozitivnom rezultatu u derbiju. To je moguće, za to imamo kvalitetu", izjavio je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu Sablić.

Treba istaći i da će Sablić u subotu biti na "slatkim mukama", s obzirom da je zdravstveno stanje igrača Širokog Brijega na zadovoljavajućem nivou, te da će svi fudbaleri konkurisati za prvih 11.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.