Pred meč sa Širokim Brijegom

Adžem: Derbi nas je puno koštao, Široki je jako neugodan

Samir Mlaćo

Nakon pobjede u vječitom derbiju nad Sarajevo (1:0), u FK Željezničar vlada sjajna atmosfera pred novi derbi meč, ovaj put sa Širokim Brijegom na Grbavici.

Tim sa Pecare uvijek je pružao dobre partije na Grbavici, pa su u Željezničaru svjesni da ih čeka težak posao ukoliko žele doći do nove pobjede. O očekivanjima pred ovaj meč govorio je trener Plavih Admir Adžem.

"Čeka nas utakmica protiv tima koji je tradicionalno neugodan protivnik. U posljednje vrijeme rijetko protiv njih ostvarujemo pozitivan rezultat, te smo svjesni da nas čeka težak zadatak. Široki Brijeg igra u sistemu igre pomalo neobičnim za Premijer ligu, a prednost je što žele igrati nogomet i sigurno neće doći da se brane. Oni imaju odličan stručni štab, jako dobar sportski segment, te ljude koji znaju šta je nogomet. Postižu dosta golova, igraju ofanzivno i imaju dosta izbora u napadu. Taj sistem igre im daje prednost, ali nosi i mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Mi u ovu utakmicu ulazimo nakon derbija i ta tri boda su nam donijela neku pozitivu u cijelom klubu, a također i među navijače koji su jako bitan faktor za naš klub. To je puno važnije od ta tri boda, koja su ista kada igramo protiv GOŠK-a, Krupe, Viteza", kazao je Adžem te dodao.

"Energetski smo se potrošili u derbiju jako puno, igrali smo deset na deset. Emotivno smo se također potrošili, ali ovu sedmicu smo iskoristili da se oporavimo i taktički pripremimo što bolje, te da spremimo taktiku koja će nam donijeti tri boda. Nakon utakmice ćemo vidjeti da li smo uspjeli, a jako bitan faktor sutra će biti naši navijači. To neće biti jedna tribina, već sve tribine koje će nam pomoći da nedostatke dignemo na veći nivo i da sutra pobijedimo. Nisam imao priliku da im čestitam na derbiju, jer smo mi dobili na terenu, a oni su pobijedili na tribini. Tek kada sam pregledavao utakmicu čuo sam kakvu podršku su nam pružali, jer sam na terenu bio fokusiran na utakmicu. Poželit ću da to traje i u narednim utakmicama".

Trener Plavih se dotakao i igračkog kadra, s obzirom na povrede nekih igrača u derbiju.

"Derbi nas je koštao puno. Izgubili smo Osmankovića za ovu utakmicu koji se povrijedio sam, ali nadam se da će se brzo oporaviti. Izgubili smo i Stanića koji je pretrpio strašan udarac, te Ramovića koji je jako bitan igrač. On je napravio glupost i već smo raspravili to. Njega su ponijele emocije, odnosno derbi. To može biti opravdanje jer prvi put igra derbi, ali sumnjam da će praviti više takve greške. Marković bi se trebao vratiti ubrzo, Crnov još uvijek ne i to je pet igrača koji će nam nedostajati. Ima tu mladih igrača koji pokazuju da se sve ozbiljnije može i mora računati na njih. Žerić i Šabandžović su dobili minutažu, Šabanodžović je iskoristio, a Žerić je protiv Borca napravio grešku koja nas je mogla koštati. Sa tim mladim igračima treba biti veoma oprezan", dodao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Subotnji meč na Grbavici igra se sa početkom u 20 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi