Željezničar ponovo radi i za reprezentaciju

Predstavljen projekat "najnovije" Grbavice

Željezničar ponovo radi i za reprezentaciju

Treba zaista razdvojiti ono šta radi sadašnja Uprava Željezničara u infrastrukturnom smislu, od sportskog segmenta. Nećemo se sada baviti razlozima zbog čega se u tim dovode 34-godišnjaci i šta je smisao takvih poteza, već najavom da je klub spreman upustiti se u proces dovršavanja respektabilnog stadiona. 

Dvadeset godina u Grbavicu se nije uložilo više od "pišljiva boba". Stadion je prije 18 mjeseci izgledao poput raskovane šupe. Ljudima se nije mililo ići sa djecom na utakmicu jer bi morali prolaziti golgotu raznih peripetija. 

Danas blista istočna tribina, sređen je Plavi salon, svlačionice, prostor za novinare... Ukratko, cakum-pakum. 

Da se ne lažemo, sve je to napravljeno ponajviše sredstvima navijača, akcijama prikupljanja novca, ali i prije je bilo navijača pa se niko iz raznih uprava nije sjetio da bilo šta poduzme. Niti je imao ideju, niti ga je zanimalo.

Današnja prezentacija na stadionu Grbavica djelovala je futuristički. Jug kao iz bajke, prilazi, natkrivene sve tribine...ali bilo je tako i kada se na slajdovima vrtio Istok. 

"Plan je da stadion Grbavica u finalnoj verziji ima kapacitet 20.000 mjesta", kazao je predsjednik Nadzornog odboraa Senad Misimović.

Koliko će puta godišnje stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta? Onoliko koliko Željo bude igrao s Newcastleima, Ferencvarošima, Standardima. Da bi što više tako igrao, mora imati ekipu, što je suština i razdvaja sportske klubove od građevinskih firmi. Za to opet odgovara sportski segment, o kojem - rekli smo već - sada nećemo.

Mogao bi stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i kada na njemu bude igrala reprezentacija. 

Iz perspektive kluba, kada igra reprezentacija stadion čak ne mora ni biti pun. Bitno je da se kao Savez i država ne brukamo pred protivnicima. Da nismo ograničeni na aproksimativo 8.670 karata koje budu puštene u opticaj kada BiH igra domaću utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za jednu državu sada je već od kulturološke važnosti da ima više od jednog reprezentativnog stadiona kao što imaju i Srbija i Hrvatska i Makedonija, a imat će uskoro i Albanija.

Tako bi nakon Džeke, Zukanovića, Cocalića, Bajića, Šehića i mnogih drugih Željo ponovo mogao valjati reprezentaciji. U infrastrukturnom smislu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi