Prva liga FBiH

Olimpiku derbi protiv Sloge

Edmir Škorić

U derbiju četvrtog kola Prve lige FBiH Olimpik je sa 2:0 savladao Slogu.

Meč na Otoci donio je duel najozbiljnijih kandidata za plasman u Premijer ligu BiH, a nakon 90 minuta borbe Olimpik je zasluženo došao do pobjede i ostao u vrhu tabele.

Umalo da gosti iz Simin Hana povedu u 10. minuti, kada jedan domaći igrač vraća loptu Bandoviću, kojem lopta prelazi preko noge, no u posljednji čas spašava da lopta ne ode u mrežu.

U 17. minuti Jusufbašić je pucao s 25 metara, ali Hamzabegović je bio dobro postavljen. Domaćin je do prednosti stigao u 31. minuti, kada je Milović pogodio, a golu je prethodila odbrana Hamzabegovića.

Pomalo je Osmanović bio sebičan u 58. minuti, pa je propala pristojna šansa za Olimpik, koji je do kraja ipak uspio da postigne još jedan pogodak i da osigura novu pobjedu. U 81. minuti Šćepanović je povukao loptu, a onda sjajno matirao Hamzabegovića za konačnih 2:0.

Olimpik ima devet bodova nakon četiri kola, dok je Sloga ostala na šest bodova. U narednom kolu Olimpik ide u Jajce kod Metalleghea, dok ć Sloga biti domaćin Bratstvu.

Olimpik - Sloga 2:0 (Milović , Šćepanović 81)

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Mahović, Jusufbašić, Zeba, Rastoder, Alešević, Čizmić, Bevab. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Moranjkić, Zulić, Ibrahimović, Širanović, Kojić, Habibović, Vukmirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.