Foto: EPA

Očekivana imena ekipa

Pet klubova protiv skraćenja prelaznog roka

Midhat Šljivak

Čelnici engleskih klubova danas su izglasali promjene za ljetni prelazni rok i on će od naredne sezone biti znatno kraći.

Predstavnici klubova su odlučili da se prelazni rok završi prije starta nove sezone i nakon toga ekipe neće moći kupovati nove igrače nakon što takmičarska sezona zvanično počne.

Tako će se naredni prelazni rok završiti 9. augusta 2018. godine u 17 sati, a nakon toga klubovi će jedino moći da prodaju igrače.

Većina klubova je podigla ruku za ove promjene. Oni u skraćenju prelaznog roka vide pozitivnu stvar, ali nekoliko klubova je bilo protiv, jer smatraju da će ostati bez kvalitetnih igrača koji će završiti u drugim rivalskim ekipama širom Evrope.

Otkriveno je i koji su klubovi bili protiv skraćenja prelaznog roka. Ukupno ih je pet, a to su očekivano Manchester City i Manchester United, te ekipe Watforda, Swanseaja i Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da će ova odluka engleskih klubova izazvati velike reakcije na Ostrvu, posebno od klubova iz Manchestera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.