Foto: EPA

Počela Liga šampiona

Manchester United rutinski protiv Basela, slavio i CSKA

Večerašnjim utakmicama 1. kola grupne faze krenuli smo u novu sezonu Lige šampiona. 

Manchester United koji se vratio u takmičenje u prvom kolu grupe A sastao se sa Baselom. Odbrambena linija Crvenih đavola je bila značajno oslabljena, pošto zbog suspenzija pravo nastupa nisu imali Phil Jones i Eric Bailly, međutim unatoč tome na Old Traffordu je ostvarena sigurna pobjeda od 3:0. 

Do prednosti Manchester United je došao u 35. minuti. Marouane Fellaini, koji je prethodno zamijenio povrijeđenog Paula Pogbu, je nakon sjajnog centaršuta glavom matirao golmana Basela, a prednost od 1:0 bila je aktivna na semaforu do 53. minute. Tada je prednost udvostručio Romelu Lukaku.

I kada se činilo da će meč biti okončan rezultatom 2:0, Rashford je šest minuta prije kraja postigao novi gol za Manchester United, ujedno posljednji na meču.

U istoj grupi snage su odmjerili Benfica i CSKA, a susret je završen rezultatom 2:1 u korist tima iz Moskve. Benficu je u 50. minuti u vodstvo doveo nesuđeni bh. reprezentativac Haris Seferović, no stvari na početak uskoro je golom sa bijele tačke vratio Vitinho. Pitanje pobjednika na ovom meču riješio je Zhamaletdinov u 71. minuti. 

Grupna faza, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester United - Basel 3:0
Benfica - CSKA Moskva 1:2



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.