Kako bi izgledao Basel da nije prodavao najbolje igrače?

Šta bi bilo, kad bi bilo...

Kako bi izgledao Basel da nije prodavao najbolje igrače?

Basel večeras gostuje na Old Traffordu ekipi Manchester Uniteda u okviru 1. kola grupe A Lige prvaka i jasno je da će u duelu sa Crvenim đavolima biti autsajder.

Švicarski prvak bi protiv Manchester Uniteda imao mnogo veće šanse da u proteklom periodu nije prodavao svoje najveće zvijezde, koje danas dominiraju terenima širom Evrope. Naravno, u modernom fudbalu je "manjim" klubovima poput Basela prosto nemoguće sačuvati vanserijske talente duže od jedne, dvije ili možda tri godine i odbraniti se od naleta bogatih klubova, koji samo dođu sa vrećom miliona i 'pokupe sve što valja'.

Tako bivši igrači Basela danas igraju bitne uloge u klubovima poput Barcelone, Arsenala ili Liverpoola, dok na St. Jakob-Parku stasavaju neki novi klinci, mahom nepoznati široj evropskoj javnosti.

Baselov Dream Team sastavljen od igrača koji su nosili crveno-plavi dres u posljednjih desetak godina izgleda zaista impresivno. 

Na golu bi bio Yann Sommer, izdanak Baselove omladinske škole a danas prvi čuvar mreže Borussije iz Monchengladbacha, dok bi u odbrani igrali Aleksandar Dragović (Leicester), Fabian Schar (Deportivo), Adama Traore (Goztepe) i Michael Lang, koji je još uvijek član švicarskog šampiona.

Vezni red bi izgledao zaista zastrašujuće. Trojca Mohamed Elneny - Granit Xhaka - Ivan Rakitić se ne bi postidio gotovo nijedan klub u ligama petice. Ako je to i potrebno naglašavati, Elneny i Xhaka nastupaju za Arsenal, a Rakitić za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U napadu Basela bili bi Breel Embolo iz Schalkea, Xherdan Shaqiri iz Stokea i Mohamed Salah iz Liverpoola, koji bi činili udarni trio od kojeg bi strepilo pola Evrope.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi