Foto: Twitter Bayern basketball

Zanimljiv meč u Minhenu

Bayern na aerodromu savladao Real Madrid

Midhat Šljivak

Interesantan duel na aerodromu u Minhenu odigrali su košarkaši Bayerna i madridskog Reala, a na kraju je domaći tim odnio pobjedu rezultatom 80:72.

Po prvi put u Evropi jedan košarkaški meč je odigrao na aerodromu. Igralo se pred nekoliko hiljada gledalaca koji su uživali u košarci na specijalno izrađenim tribinama.

Na kraju su imali šta da vide. Atraktivna košarka s obje strane i pobjeda Bayerna mogli su ih zadovoljiti u ovom posve čudnom meču.

Jared Cunningham je predvodio Bayern do pobjede sa 18 poena, Maik Zirbes je dodao 17, a nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović je bio jako dobar s 13 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Thompkins je kod Reala ubacio 17, a Campazzo je dodao 15.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.