Čampara srušio Barcelonu, Real u finalu

Prvenstvo Španije za juniore

Čampara srušio Barcelonu, Real u finalu

Mladi bh. reprezentativac Sani Čampara odveo je juniore Reala do finala Prvenstva Španije. 

Madriđani su sinoć u košarkaškom El Clasicu savladali Barcelonu sa 55:53 i zakazali veliko finale sa Juventudom.

Odlična utakmica, koja je upotpunosti opravdala epitet derbija, ostat će u lijepom sjećanju Čampari, kojem je to bio prvi El Clasico koji je odigrao od dolaska u Španiju, a upravo on je presudio najvećem rivalu. Naš mladi košarkaš je postigao posljednjih pet poena za Real, što je i odvelo Kraljeve u finale.

Inače, Čampara je u ovom meču zabilježio ukupno osam poena, a u svoju statistiku upisao je i četiri skoka i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Finale juniorskog prvenstva Španije između Real Madrida i Juventuda na programu je danas od 12 sati u Bilbau.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi