Španac u Chelseaju

Morata: Real sam napustio jer nisam htio da budem rezerva

Edmir Škorić

Alvaro Morata priznaje da je bio sretan u Real Madridu, ali jednostavno morao je da mijenja tim.

Morata pruža sjajne partije u debitanskoj sezoni u dresu Chelseaja, u koji je stigao za 65 miliona eura iz Real Madrida, a prethodno je bio posuđen Juventusu.

"Zinedine Zidane je želio da ostanem i ja sam također bio sretan u Madridu, ali u isto vrijeme nisam imao namjeru da ostanem rezerva", kazao je Morata, pa je dodao:

"U nekom trenutku dođete do polazne tačke kada želite da stalno igrate i napredujete. Ambiciozna sam osoba, gladan uspjeha, tako da je za mene bilo najbolje da odem tamo gdje ću stalno igrati".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U četiri premierligaške utakmice dao je tri gola uz dvije asistencije, a danas njegov tim dočekuje Arsenal u londonskom derbiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.