Morata: Moram početi zabijati nogom
Foto: EPA

Španac se našalio

Morata: Moram početi zabijati nogom

Španski napadač Alvaro Morata ovog je ljeta stigao u Chelsea iz Real Madrida i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za Plavce.

U dosadašnjih sedam utakmica u ovoj sezoni (Chelsea i reprezentacija Španije), Morata je postigao šest golova, od kojih tri u Premier ligi.

Interesantno, Morata je sva tri gola za Chelsea u engleskoj ligi postigao glavom, a na taj način je upisao i obje asistencije u ovoj sezoni.

"Moram početi zabijati nogom. Sve što sam do sada uradio u Chelseaju, uradio sam glavom - i pogađao, i asistirao", našalio se Morata, koji je potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zadovoljan sam kako sam se prilagodio novoj sredini. Engleska liga je drugačija od španske i italijanske. Ovdje nemaš mnogo vremena za odmaranje, uvijek je žestok tempo i kondicija je najvažnija. U Premier ligi ne može igrati neko ko nije maksimalno fizički spreman".

Alvaro Morata je ljetos potpisao petogodišnji ugovor sa Chelseajem koji ga je platio 62 miliona eura, a u klub je prvobitno stigao kao zamjena za Diega Costu. S obzirom da njegov sunarodnjak nije otišao sa Stamford Bridgea, pitanje je hoće li Morata dočekati da zaigra u tandemu sa Costom i u plavom dresu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi