Prva liga FBIH, 8. kolo

Sloga slavila u Travniku, Olimpik do boda u nadoknadi

Edmir Škorić

Sloga je u osmom kolu Prve lige FBiH gostovala na Piroti, te je upisala važnu pobjedu.

Tim iz Simin Hana gostovao je u Travniku, pa je savladao istoimenu domaću ekipu sa 2:0, čime je došao na prvo mjesto na tabeli sa 18 bodova, dok je Travnik ostao na samo dva boda i već sada je ozbiljan kandidat za niži rang.

Iako je Travnik u prvom dijelu bio nešto opasniji, Sloga u nastavku dolazi do pobjede. Povela je Sloga golom Stjepanovića, da bi potom pogodio u Vukmirović za konačnih 2:0.

Olimpik, uz Slogu i Zvijezdu jedan od glavnih favorita za ulazak u viši rang, osvojio je bod u Živinicama odigravši 1:1.

Imao je Slaven dobru šansu da osvoji velika tri boda, no u nadoknadi je Olimpik izvukao bod pogotkom rezerviste Armina Mahovića (1:1). Prethodno je  u ranim minutama meča sjajni Mirnes Salihović pogodio za 1:0. 

U Kaknju su se sastali Rudar i Velež i ovo je bio jedan od zanimljivijih parova ovog kola, a sva tri boda osvojio je domaći sastav.Autogolom kapitena gostiju Denisa Zvonića Rudar je došao do pobjede u 62. minuti, pa se sada Kakanjci dodatnu primiču vrhu, Velež ostaje na 11 bodova i još uvijek je daleko od onoga što Rođeni žele.

Slaven - Olimpik 1:1 (Salihović 7, Mahović 90)

Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Berbić, Omerkić, Kukić, Salihović, Mujagić, Salihović, Mašić, Nukić. 

Olimpik: Bandović, Milović, Čvoro, Osmanović, Muminović, Oglečevac, Šćepanović, Zeba, Alešević, Čizmić, Bevab.

Travnik - Sloga 0:2 (Stjepanović 59, Vukmirović)

NK Travnik: Đurić, Brljak, Imamović, Biković, Čurić, Rastoka, Jazvin, Muharemović, Fazlić, Silajdžija, Tabaković.

 FK Sloga SH.: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

Rudar - Velež 1:0 (Zvonić 62 - ag)

FK Rudar Kakanj: Dujković, Sarvan, Hećo, Smolo, Kovač, Kobilica, Vehab, Musić, Čaluk, Topalović, Spahić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Abdihodžić, Petrović, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Imamović, Brandao, Garcia, Doljančić, Kuduzović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.