Arapović: Travnik je na prekretnici, treba imati strpljenja

Iskusni stručnjak za SportSport.ba

Arapović: Travnik je na prekretnici, treba imati strpljenja

S. Mlaćo

Nakon sedam odigranih kola nogometaši Travnika imaju na svom kontu samo dva osvojena boda.

Da se ne radi o Prvoj ligi FBiH, Vezire bi sada već računali kao člana nižeg ranga koji do kraja sezone u ovom rangu mora samo ispuniti svoje obaveze, međutim, svjesni smo da je situacija potpuno drugačija.

Dvije vezane pobjede Travnik bi dovele u dosta bolju situaciju, ali svakako za tim sa Pirote predstavlja problem kako krenuti u taj niz. Na blago rečeno vruću klupu ovog tima prije desetak dana sjeo je iskusni Husnija Arapović, koji se nije prepao zadatka. Kako kaže poznaje ligu, poznaje situaciju u klubu, ali vjeruje u uspjeh.

"Mislim da je Travnik sada na nekoj prekretnici. Imaju mlađu ekipu i  žele samo da ostanu u ligi. To treba istrpiti, treba imati strpljenja sa tim momcima. Ja se nadam iskreno da ćemo cilj ostvariti", kazao je Arapović za SportSport.ba.

Sutra na Pirotu stiže Sloga Simin Han. Sloga je jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto u novo sezone, a svoje kvalitete pokazala je i u Kup meču gdje je nadigrala i izbacila iz takmičenja aktuelnog prvaka naše zemlje Zrinjskog (1:0).

"Sloga je favorit. To je tim koji ima apsolutno sve, dobro poznajem njihove igrače. Mi igramo kući, nećemo se braniti, pa šta god da bude. Nemamo šta izgubiti", jasan je iskusni stručnjak.

Loši rezultati donijeli su i mnogo kritika na na stručni štab, igrače i rukovodstvo NK Travnik. Arapović kaže da to u ovom momentu nikako nije potrebno.

"Podrška je sada najpotrebnija, te se nadam da će navijači sutra doći u što većem broju i podržati ove mlade momke. Treba sada i strljenja, to su momci koji će pokazati u dogledno vrijeme svoje kvalitete i onda ni rezultat neće izostati", dodao je Husnija Arapović, šef struke NK Travnik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Meč između Travnika i Sloge igra se sutra sa početkom u 15:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi