Hat-trick Morate, United slavi Lukakua, nevjerovatni City

Edmir Škorić

Chelsea, Manchester City i Manchester United danas su upisali nove pobjede.

Chelsea je gostovao na Britannia stadionu, pa je lakše od očekivanog stigao do četvrte pobjede (4:0) i zadržao je korak za rivalima iz Manchestera.

Vodstvo Plavima donio je Morata već u drugoj minuti, da bi Pedro u 30. povisio na 2:0, a Morata u 77. minuti novim golom riješio pitanje pobjednika. Sjajni Španac je u 82. minuti došao do hat-tricka.

Manchester United je imao teško gostovanje u Southamptonu, ali je pogotkom sjajnog Belgijanca Romelua Lukakua došao do važne pobjede, pa je sa 16 bodova i dalje u vrhu, zajedno sa Cityjem.

City je nastavio da rešeta, danas je slavio sa visokih 5:0 protiv WBA, koji se dobro držao do finiša prvog dijela, kada je Sane pogodio za 1:0. U nastavku Sterling postiže još dva gola jedan Aguero, eurogol Delpha i WBA je potopljen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bournemouth Asmira Begovića je vodio sa 1:0 u gostima kod Evertona u 49. minuti (gol Kinga), ali Niasse koji je ušao u igru u 77. i 82. minuti zabija za veliki preokret Karamela. Begović je branio čitav meč za goste, dok Muhameda Bešića nije bilo u protokolu kod domaćina.

Dodajmo još da je Watford s 2:1 slavio kod Swanseaja, dok je 0:0 bilo u duelu Burnelyja i Huddersfielda. 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.