Foto: EPA

Liga prvaka, Grupa A

Lukaku i društvo 'pokorili' Moskvu, Basel razbio Benficu

Večeras su u okviru grupe A odigrana dva susreta i viđene dvije zaista ubjedljive pobjede. Manchester United je na gostovanju u Moskvi savladao CSKA rezultatom 4:1, dok je Basel, na svom terenu, sa 5:0 "pregazio" Benficu.

Izabranici Josea Moruniha su od samog starta utakmice dali do znanja Moskovljanima da će teško ostati neporaženi na svom terenu. Igrala se četvrta minuta kada je Martial odlično ubacio, a Lukaku loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Nastavio je United sa atacima, Mkhitaryan je propustio dobru priliku u 13. minuti, ali gosti dolaze do 2:0 samo šest minuta kasnije. Schennikov pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru, sudija svira penal, a Martial pogađa za 2:0.

Igrala se 27. minuta kada je je Manchester United poveo sa 3:0. Baš kao i kod prvog pogotka Martial ubacuje a Lukaku pogađa i, može se reći, već nakon pola sata rješava pitanje pobjednika.

Henrikh Mkhitaryan je večeras odigrao odličnu utakmicu, a svoju dobru partiju krunisao je golom u 57. minuti za 4:0. Počasni gol CSKA je postigla preko Kucheva u 90. minuti.

Benfica je u Švicarsku stigla kao favorit, ali je Basel napustila pognute glave, jer su domaćini slavili sa čak 5:0

Domaćine je u vodstvo doveo Lang već u drugoj minuti utakmice, dok je Oberlin u 20. donio Baselu vodstvo od 2:0.

Benfica je pokušala uzvratiti, ali nije uspjevala ozbiljnije ugroziti gol Basela, pa je tek u 44. minuti Jimenez imao prvu pravu priliku.

U drugom poluvremenu su se očekivali napadi Benfice, ali u 58. minuti Fejsa pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru, a dvije minute kasnije Van Wolfswinkel pogađa s bijele tačke i donosi 3:0 Baselu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tri minute kasnije Almeida dovodi Benficu u još gori položaj. Pravi grub prekršaj i dobija direktan crveni karton, a Oberlin u 69. minuti pogađa za 4:0.

Konačnih 5:0 za potpuni potop Benfice postavlja Riveros golom u 76. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.