Epski odgovor

Mendy na duhovit način prizemljio 'pametnog' novinara

Da je u engleskom nogometu sve moguće svjedoči i zanimljiva priča koja nam dolazi iz Manchestera. 

Francuski defanzivac Benjamin Mendy, koji je ljetos došao u Manchester City za 52 miliona funti, nakon pet odigranih utakmica za Građane zadobio je tešku povredu i primoran je određeni period provesti van terena. 

Dok su se iščekivale informacije o samom trajanju oporavka, "stvari u svoje ruke" odlučio je uzeti novinar Duncan Catles koji je na svom Twitter profilu objavio da bi Mendy mogao pauzirati i do devet mjeseci. Na njegov post Mendy je reagovao veoma brzo i to na prilično duhovit način.

"U tvojoj biografiji piše da si novinar, pa zašto onda govoriš kao da si ljekar? Nijedan test još nije izvršen da vidimo da li je u pitanju ukršteni ligament ili ne, čak ni ja ne znam", napisao je 23-godišnji Francuz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mendy je, podsjećamo, prije nego što je došao u Manchester City nosio dres Monaca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.