Foto: EPA

NSBiH potvrdio

Službeno: Bez Pjanića u reprezentaciji BiH

M. Šljivak

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić neće igrati za reprezentaciju BiH u duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije i Belgije.

NSBiH potvrdio je večeras kako Pjanić neće biti spreman za najvažnije duele kvalifikacija za Mundijal i to zbog puknuća mišića nadokoljenice.

Ljekarski tim reprezentacije razgovarao je s ljekarima Juventusa koji su saopštili kako će Pjanić s terena odsusustvovati tri do četiri sedmice.

"Pregledali smo snimak, razgovarali sa Miralemom i doktorom Juventusa Fabiom, te je konstatovano da se radi o djelimičnom puknuću nadkoljenog mišića u dužini od 2 cm, što će zahtijevati oporavak od tri do četiri sedmice", rekao je doktor Reuf Karabeg.

"Izuzetno mi je žao što sam se povrijedio baš sada, kad nam predstoji važna utakmica sa Belgijom. Svim srcem ću biti uz ekipu i nadam se da ova situacija može biti dodatni motiv za pobjedu” rekao je Miralem Pjanić iz Torina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.