Krunić pod upitnikom za Belgiju i Estoniju
Foto: EPA

Ima povredu butine

Krunić pod upitnikom za Belgiju i Estoniju

M. Šljivak

Veznjak Empolija Rade Krunić (23) dobio je poziv Mehmeda Baždarevića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj sjajni fudbaler koji će 7. oktobra, na dan utakmice sa Belgijom proslaviti 24. rođendan, mogao bi međutim propustiti reprezentativno okupljanje.

Krunić je tokom vikenda zadobio nezgodnu povredu u meču sa Cittadelom. Radi se o povredi butine i izvjesno je da bi 23-godišnji fudbaler mogao na kraću pauzu.

On proteklih dana nije trenirao punim intenzitetom. Imao je poštedu i još uvijek je pod upitnikom za utakmicu s Avellinom koja se igra narednog vikenda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, pod upitnikom je i njegov dolazak na okupljanje reprezentacije BiH  koja će u narednoj sedmici početi pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenestvo protiv Belgije i Estonije.

Krunić je u dosadašnjoj karijeri upisao dva nastupa za reprezentaciju BiH, oba u prijateljskim utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi