Fudbaler HSV-a na spisku

Baždarević: Salihovićevo prisustvo će biti od pomoći

U hotelu Evropa danas je selektor A reprezentacije BiH Mehmed Baždarević diktirao novinarima imena igrača na koje će računati u predstojeće dvije utakmice protiv Belgije i Estonije. 

Na spisku koji čini 26 igrača našlo se i ime iskusnog Sejada Salihovića, novog fudbalera Hamburger SV-a, a njegovo iskustvo će biti od velike važnosti za naš nacionalni tim. To je potvrdio i sam selektor Baždarević. 

"Salihović se vratio u zemlju u kojoj je napravio što je napravio. Radi se o čovjeku koji je s nama doživio ovakve utakmice i njegovo prisustvo može pomoći u spremanju onoga što nas čeka. Svi znaju koliko će biti teško", prokomentarisao je Baždarević povratak Salihovića. 

Na spisku se ovoga puta nije našao Riad Bajić. Prednost je dobio Kenan Kodro. 

"Što se tiče Bajića, odlučio sam da prednost ovoga puta dam Kenanu Kodri zbog različosti u odnosu na ostale napadače koje imamo. Riad je imao prelaz u jedan veliki klub, pratimo ga, no u ovom momentu smo se odlučili za ovaj spisak i ove igrače. Od njih očekujem da ostvarimo ono što svi želimo u ove dvije utakmice."

Baždarević vjeruje da će novinari i sama bh. javnost stati uz reprezentaciju.

"Jasno je o kakvoj se reprezentaciji radi i koliko će biti teško, međutim mi vjerujemo da možemo ostvariti pobjedu i znamo šta moramo učiniti za to. Od medija, navijača očekujemo da nam pomognu da ostvarimo rezultat, jer mi ćemo na terenu učiniti sve što je u našoj moći", istakao je Baždarević i potom dodao:

"Kada igrate jednu ovakvu utakmicu protiv reprezentacije kao što je Belgija, dodatna motivacija nije potrebna. Mi ne smijemo podleći važnosti i psihozi rezultata koji je imperativ. Moramo se bazirati na svojoj igri, svom ponašanju i odnosu koji mora biti na velikom nivou. Nije bitno koga će oni izvesti na teren, već kako ćemo mi odraditi naš posao." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, mečevi protiv Belgije i Estonije ujedno su odlučujući za Zmajeve koji hvataju posljednju slamku za plasman u baraž. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi