Francuz pauzira duži period

Šok za City: Mendy više od pola godine van terena

Edmir Škorić

Benjamin Mendy je ovog ljeta potpisao za Manchester City, no ubzro su stigle ružne vijesti.

U meču Manchester Cityja i Crystal Palacea Mendy je povrijeđen, a kasnije je ustanovljeno da je pretrpio ozbiljnu povredu križnih ligamenata u desnom koljenu.

To znači da će pauzirati nekih sedam mjeseci i njegov povratak se očekuje tek negdje krajem aprila, možda u polufinalnim mečevima Lige prvaka, ukoliko Građani dođu do te faze.

Podsjećamo da je City Monacu za Mendyja platio čak 52 miliona funti, čime je ovaj postao najskuplji defanzivac u historiji, mada je na kraju sve upropašteno teškom povredom, koja bi mogla da ostavi traga na karijeri ovog talentovanog Francuza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.