Foto: EPA

Oglasio se trener Cityja

Guardiola nije ljut na Aguera: Pa nisam policajac

Pep Guardiola je neočekivano ostao bez standardnog napadača Sergija Aguera. 

U noći s četvrtka na petak argentinski fudbaler je doživio saobraćajnu nesreću u Amsterdamu, a u sudaru je zaradio prijelom rebara i pauzirat će do dva mjeseca.

Neposredno nakon nesreće oglasio se i Pep Guardiola. Novinare je iznenadio kada je rekao da nije ljut na svog napadača koji je otišao u Amsterdam na koncert tri dana pred derbi sa Chelseajem.

"Naravno da Aguero neće imati problema, pa nisam ja policajac. Nisam još razgovarao s njim, imao sam puno obaveza ujutro, ali sigurno ćemo se čuti. Najvažnije je da znam da je s njim sve u redu", kazao je Guardiola.

Španac je dodao da se ne zamara previše time kako njegovi igrači provode slobodne dane.  

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Smatram da trebaju biti sretni, ja želim da budu sretni. Moraju se odmoriti i fizički i psihički i trebaju uživati. Ako je Aguero odlučio otići na koncert, to je u redu", istakao je trener Manchester Cityja. 

Inače, Aguero je u Amsterdamu bio na koncertu pjevača Maluma, s kojim je veliki prijatelj. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.