Zahvalio se četvorici najiskusnijih igrača

Novi hrvatski selektor odmah povukao radikalan potez

Novi selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Ivica Skelin povukao je prvi značajan, pa i radikalan potez nakon imenovanja za glavnog trenera selekcije naših zapadnih susjeda.

U intervjuu za Sportske novosti, Skelin je otkrio da sprema remont u reprezentaciji Hrvatske te da se već zahvalio četvorici najiskusnijih košarkaša, na koje u budućnosti neće računati.

"Posljednjih dana razgovarao sam s Rokom Ukićem, Markom Tomasom, Lukom Žorićem i Markom Popovićem te im zahvalio za dosadašnji angažman u reprezentaciji. Kako je ovo početak novog ciklusa, red je bilo da se s iskusnijim igračima popriča na ljudski način, što su oni i shvatili. Na njihova mjesta doći će novi ljudi", poručio je Skelin, koji je na klupi Hrvatske naslijedio Acu Petrovića.

Hrvatska do 12. oktobra treba FIBA-i poslati spisak reprezentativaca za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje otvaraju u novembru protiv Holandije i Italije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.