Aco Petrović više nije selektor Hrvatske

Nakon ispadanja sa Eurobasketa

Aco Petrović više nije selektor Hrvatske

E. Škorić

Aco Petrović od danas više nije selektor Hrvatske, potvrdio je tamošnji Košarkaški savez.

Nakon održanog sastanka čelnih ljudi hrvatske košarke, pala je odluka o smjeni Petrovića, koji nije opravdao očekivanja na Evropskom prvenstvu, gdje je njegov tim ispao u osmini finala od Rusije.

"Zaključeno je kako je utakmica osmine finala EuroBasketa 2017 protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora", stoji u saopštenju HKS-a.

Najavljena je za subotu press konferencija od 13:30, a uskoro će biti poznato ko će naslijediti bivšeg bh. selektora na klupi ove selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi