Predrag Šarić: Dario nam se ne javlja, ne znamo gdje je

Predrag Šarić: Dario nam se ne javlja, ne znamo gdje je

D. Rakanović

Hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je neraspoložen nakon eliminacije Hrvatske sa Evropskog prvenstva od Rusije. 

Njegov otac Predrag Šarić, u razgovoru za Sportske novosti otkrio je da ne znaju gdje se on nalazi, kao i da se nije nikome javio nakon povratka sa Eurobasketa.

"Dario se ne javlja na telefon. Ni meni niti majci. Ne znamo ni gdje je. Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove žalbe prije utakmice da mu 'smeta što ga opterećuju imperativom uspjeha, tačnije osvajanjem medalje'", rekao je Šarić. 

On se pita zbog čega njegovog sina u takvoj situaciji nije zaštitio neko od čelnika saveza. 

"Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok njegovom raspoloženju činjenica da su ga dan prije utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dvojica starijih reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena tih dvojice košarkaša koji, vjerujem, neće više nositi hrvatski dres. No ne želim spekulirati bez jasne potvrde da je to istina.  A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio selektor? Zašto nisu reagovali Dino i Stojko? Nemoguće da niko nije znao šta se dešavalo", rekao je Šarić za Sportske novosti.

Hrvatska je eliminisana u osmini finala od Rusije poslije teškog poraza 101:78, a jedan od glavnih krivaca je u očima hrvatske javnosti bio je upravo košarkaš Philadelphije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi