Kupuje u Barceloni

Guardiola već spremio prvo pojačanje za januar?

Edmir Škorić

Manchester City bi u januaru mogao da dovede pojačanje iz Barcelone.

Nakon što je uložio silne milione u odbranu ovog ljeta, na zimu bi Guardiola mogao da pojača vezni red Građana i to dovođenjem igrača iz svog bivšeg tima Barcelone.

Sergi Roberto je igrač koji može da igra na više pozicija, a Guardiola to cijeni i pokušat će da ga kupi. 

Kako igrač ima tek 40 miliona eura odštetnu klauzulu u ugovoru, Guardiola će već u januaru krenuti u akciju. Osim toga, igrač nije zadovoljan minutažom koju ima na Nou Campu, pa je i to razlog što se na Etihadu mogu nadati transferu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pepov je plan da u januaru kupi Sergija Roberta, koji bi imao priliku da u drugom dijelu tekuće sezone stekne malo rutine u engleskom nogometu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.