Jose Mourinho uoči duela na Anfieldu

"Ne plačem jer je Fellaini povrijeđen"

Jose Mourinho kazao je da gubitak Marouanea Fellainija nije problem uoči duela Manchester Uniteda i Liverpoola u subotu.

Fellaini se prošle sedmice povrijedio na Grbavici i mogao bi biti odsutan najmanje dvije sedmice. Belgijski 29-godišnjak bio je u dobroj formi i zabio dva gola u posljednjem meču Uniteda, njihovoj pobjedi od 4:0 protiv Crystal Palacea, 30. septembra.

Na pitanje o ozljedi, Mourinho je za Sky Sports izjavio:

"Nema veze, nema problema. Ne plačemo zbog povreda. Možda plačemo s procesom koji dovodi do ozljeda, ali ne zbog povreda. Trebamo vjerovati igračima koji će igrati."

Na pitanje da li ga nervira kada mu se igrači iz reprezentacije vrate s povredom, što je slučaj s Fellainijem, kazao je: 

"Nisu samo reprezentacije problem. Ne dešavaju se samo tamo povrede".

Liverpool također ima problema s ozljedama, Sadio Mane bit će odsutan šest sedmica nakon što se "skršio" igrajući za Senegal.

U Unitede su također bili zabrinuti zbog Romelua Lukakua, no je zabio gol za Belgiju protiv Kipra. Ovaj 24-godišnjak, koji je od dolaska iz Evertona postigao 11 golova za United, propustio je prethodnu utakmicu protiv BiH zbog problema s gležnjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako je igrao u utorak navečer to je zato što se oporavio", kazao je Mourinho i na pitanje koliko će bitilišen usluga Paula Pogbe za kojeg su konstatovalo da je ozbiljnije povrijeđen Portugalac je u svom stilu odgovorio "nemam pojma".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.