"Za Fergusona su to bile najznačajnije utakmice u životu"

U subotu engleski derbi na Anfieldu

"Za Fergusona su to bile najznačajnije utakmice u životu"

Sir Alex Ferguson nikad nije bio ljući nego kad bi Manchester United izgubio u Liverpoolu, rekao je Gary Neville za Sky Sports.

Sadašnji šef Unitedov trener Jose Mourinho odvest će ekipu na Anfield u subotu, na poprište duela najtrofejnijih ebgleskih klubova, a Neville, koji je proveo skoro 20 godina na Old Traffordu pod trenerskom palicom Fergusona, otkrio je da je to za bivšeg trenera bila značajnija utakmica nego bilo koja.

"Bila je to uvijek drugačija utakmica od drugih i da budem iskren, kada bi izgubili bio je ljući nego bilo kada. Najgore što sam ikada vidio tokom svoje karijere je njegova srdžba na poluvremenu ili kraju utakmice na Anfieldu. Sjedio bi tamo nepokretan u svlačionici, a svi su se tuširali 25 minuta, samo da mu ne bi došli na oči."

"Uvijek smo dobro znali da su igrači Liverpoola mogli čuti sve što je bilo rečeno, vjerojatno su se smijali s druge strane zida. On jednostavno nije mogao podnijeti da izgubi na Anfieldu. Kada bi pobijedili tamo, nevažno kako da igramo - bilo je to kao najbolja stvar na svijetu", otkrio je Nevile.

United je započeo s sezonu sa šest pobjeda u sedam utakmica Premier lige, postigavši 21 gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je sedmi na tabeli nakon tri pobjede i tri remija u prvih sedam kola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi