Foto: EPA

Euroliga, 1. kolo

Milano namučio CSKA, Dončić briljirao u pobjedi Reala

Odigrane su i prve dvije utakmice novog izdanja Eurolige. Real Madrid je u gostima bio bolji od Anadolu Efesa rezultatom 74:88, dok je CSKA u drugom poluvremenu slomila otpor Milana i slavila rezultatom 93:84.

Real Madrid je sigurnom pobjedom otvorio novu sezonu Eurolige. Kraljevi su tako od samog starta utakmice nametnuli svoj ritam i već u prvoj četvrtini stigli do značajne prednosti. Prvi period je završen rezultatom 19:28 u korist gostiju, a iako je Efes u drugoj četvrtini zaigrao nešto bolje, na poluvrijeme se otišlo prednošću Reala od devet poena.

Nastavio je Efes dobru igru i nakon odmora, ali se domaćini nisu uspijevali potpuno vratiti u susret, pa je Real Madrid u posljednoj četvrtini ponovo "dodao gas" i slavio ubjedjivu pobjedu rezultatom 74:88.

Kada je u pitanju ekipa Real Madrida briljirao je mladi Luka Dončić sa 27 ubačenih poena uz sjajne procente šuta. Ayon je dodao 16, dok je Anthony Randolph ubacio 12 poena.

U ekipi Efesa je najefikasniji bio Errick McCollum sa 26 ubačenih poena, dok su Ricky Ledo i Bryant Dunston dodali po 17.

Kada je u pitanju susret CSKA Moskve i Milana, gosti su uspjeli iznenaditi Moskovljane na samom početku susreta i na kraju prve četvrtine povesti sa čak 14 poena razlike. Zadržao je Milano visoku prednost i na poluvremenu, ali CSKA u trećoj četvrtini pravi nekoliko sjajnih serija i anulira prednost gostiju. U zadnjoj dionici Moskovljani nastavljaju sa odličnom igrom, sve polazi za rukom domaćinima, a Milano se muči sa realizacijom. U samom finišu utakmice CSKA uspjeva doći i do nešto uvjerljivije prednosti i, u konačnici, pobjede rezultatom 93:84.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ruskoj ekipi najefikasniji je bio Cory Higgins koji je ubacio 21 poen. Sergio Rodriguez je dodao 20, dok je odličan bio i Nando De Colo sa 19 ubačenih poena.

Kada je u pitanju Anadolu Efes najraspoloženiji je bio Andrew Goudelock koji je postigao 17 poena, Vladimir Micov je postigao 16, a Arturas Gudaitis poen manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.