Pablo Laso poslije ubjedljive pobjede njegove ekipe

"Llull i Dončić ne mogu nikako da se porede"

Eldar Ganibegović

Košarkaši Real Madrida su upisali pobjedu u prvom kolu Eurolige, kada su na gostovanju bili bolji od Anadolu Efesa sa 74:88, a nakon utakmice je govorio trener kraljevskog kluba, Pablo Laso.

Novinari su od Lasa tražili da uporedi Luku Dončića i Sergija Llulla, pa je on rekao sljedeće:

"Llull je Lllul, a Luka je Luka. Ne možete uporediti igrače. Luka se i dalje razvija kao igrač. Danas je odigrao dobru utakmicu, ali i ostatak ekipe je imao solidan nastup. Luka može da pokaže koliko je dobar igrač, ali on treba svoje saigrače. Gustavo Ayon je također bio dobar, Reyes i Randolph su bili solidni. Taylor je odradio odličan posao u odbrani. Na kraju, Real Madrid je kao tim stigao do pobjede."

Trener domaće ekipe, Velimir Perasović je rekao kako je njegov tim bio blizu Real Madrida, posebno u trećoj četvrtini, ali kako nisu imali dovoljno energije da se u potpunosti vrate u utakmicu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.