Zasmetao mu Pepov komentar

Sve zbog Kanea: Pochettino brutalno odgovorio Guardioli

Prije nekoliko dana je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio da kao rivale u borbi za naslov prvaka vidi Manchester United, Chelsea i 'Harry Kane tim", misleći naravno na Tottenham.

Kane jeste prva zvijezda Spursa i igrač od kojeg mnogo toga zavisi, ali daleko je Tottenham od tima koji bi se mogao vezati samo za jednog fudbalera. Toga je apsolutno svjestan i Mauricio Pochettino, koji je odlučio i odgovoriti na Guardiolin komentar.

"Bilo mi je smiješno kad sam to čuo, a i malo me čudi da to kaže Pep Guardiola, jer ga poznajem. Možda je malo euforično to izjavio s obzirom da je ostvario veliku pobjedu protiv Chelseaja u gostima, ali uvijek treba ostati na zemlji i biti gospodin", započeo je Pocchetino, te nastavio:

"Nije baš pošteno što nas je nazvao Kaneovim timom. Valjda bi on trebao znati najbolje. Trenirao je Barcelonu, a nikad mi nije palo na pamet da kažem da je to 'Messi tim'. Nisam zamjerio Guardioli, poznajemo se i u dobrim smo odnosima".

Nevjerovatni Harry Kane je ove sezone postigao već 11 golova n devet utakmica u svim takmičenjima, a proglašen je i igračem mjeseca septembra u Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.