Ako dobije ugovor koji želi, Alli će biti plaćeniji od Kanea
Foto: EPA

Zvijezda Tottenhama želi bolji ugovor

Ako dobije ugovor koji želi, Alli će biti plaćeniji od Kanea

Sjajni vezni fudbaler Tottenhama Dele Alli želi da postane najplaćeniji fudbaler ovog tima iz Londona. 

Alli (21) važi za jednog od najboljih mladih fudbalera na svijetu i mnogi smatraju da bi se on možda jednog dana mogao boriti za titulu najboljeg fudbalera svijeta. Kako vrijeme bude odmicalo Tottenham će sve teže uspjevati da ubijedi Allija kako je to najbolji klub za njega, a on ih je već počeo ucjenjivati. 

Naime, iako je prošle godine potpisao novi ugovor i ostale su mu još četiri godine istog, Alli sada želi potpisati novi ugovor po kojem bi bio najplaćeniji igrač tima. Trenutno su to prva zvijezda ekipe Harry Kane i golman Hugo Lloris koji zarađuju po 150.000 funti sedmično, a Alli želi zarađivati 10.000 više od toga. 

Pregovori oko novog ugovora će biti vođeni u narednim sedmicama, a Tottenham  će vjerovatno morati pristati na uslove mladog igrača jer u suprotnom će on biti 'napadnut' od strane Real Madrida i Barcelone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Alli je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno osam mečeva te je postigao tri pogotka i upisao jednu asistenciju. Njegova trenutna cijena na Transfermarktu procjenjuje se na 45 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi