Premier liga

City nema milosti, prozvani luzeri šokirali Chelsea

E. Škorić

Ludnica na Otoku danas, Crystal Palace je prve bodove osvojio protiv Chelseaja, a na Etihadu je postignuto čak devet pogodaka.

Manchester City je sa 7:2 razbio Stoke, pa je sada izdvojen na vrhu s 22 boda, pošto je United odigrao 0:0 ranije na Anfieldu protiv Liverpoola. Nevjerovatan je podatak da su igrači Cityja na osam mečeva zabili 29 pogodaka.

U današnjoj uvjerljivoj pobjedi golove su ugradili Gabriel Jesus (2), Sterling, Silva, Fernandinho, Sane i Bernardo Silva, dok su za goste golove dali Diouf i autogol Walkera.

Crystal Palace u sedam kola nije postigao nijedan gol niti osvojio bod, ali je danas postigao dva gola i osvojio tri boda i to ni manje, ni više nego protiv aktuelnog prvaka Chelseaja.

Autogolom Azpiliquete Palace je poveo u 11. minuti, ali je brzo Bakayoko vratio Chelsea na početak. Međutim, Wilfried Zaha koji se vratio nakon povrede u 45. minuti zabija za veliku radost domaćih.

Tottenham je golom Eriksena savladao Bournemouth, dok je Swansea s 2:0 savladao Huddersfield. Duel Burnleyja i West Hama okončan je rezultatom 1:1.

Premier liga, 8. kolo:

Burnley - West Ham 1:1 (Wood 85/ Antonio 19)

Crystal Palace - Chelsea 2:1 (Azpilicueta 11 - ag, Zaha 45/ Bakayoko 18)

Manchester City - Stoke 7:2 (Jesus 17, 55, Sterling 19, Silva 27, Fernandinho 60, Sane 62, B. Silva 79/ Diouf 44, Walker 47 - ag)

Swansea - Huddersfield 2:0 (Abraham 42, 48)

Tottenham - Bournemouth 1:0 (Eriksen 47)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.