Zbog nesportskog ponašanja

Pokrenut disciplinski postupak protiv NK Bosna Visoko

Midhat Šljivak

Komisija za Takmičenje NS Federacije BiH pokrenula je postupak protiv NK Bosna Visoko zbog nesportskog ponašanja u utakmici 11. kola Prve lige protiv Zvijezde u Gradačcu.

Nezadovoljni suđenjem ekipa iz Visokog je u finišu meča protiv Zvijezde sjela na teren i nisu željeli aktivno da učestvuju u igri, što je za NS FBiH okarakterisano kao nesportski čin kojim su prekršili načela fair-playa i ugledu nogometnog sporta.

Tako je Komisija za takmičenje pokrenula disciplinske prijave protiv velikog broja članova NK Bosna među kojima su igrači i članovi stručnog štaba.

Savez je pokrenuo postupke protiv sljedećih osoba:

 - Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, te vrijeđanja institucije NS FBiH.

 - Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenim licima utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 - Hodžić Adnana, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu i podstrekavanja svojih saigrača  da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenih lica utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 - Sadiković Enisa, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu.

 - Kadrić Nermina, predsjednika NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 - Laletović Mirze, sportskog direktora NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 - NK Bosna zbog nesportskog ponašanja svojih igrača i pojedinaca te prkošenja odlukama službenih lica utakmice i neučestvovanja u aktivnoj igri i povrede društveno sportskog vladanja i nanošenja štete ugledu nogometnog sporta.

Također, NSFBiH zatražio je od NK Svatovac da dostavi konkretne dokaze u vezi sa iznešenim tvrdanjama u zvaničnom saopštenju kluba uz upozorenje da klub može snositi disciplinske sankcije zbog iznošenja neistina, vrijeđanja i klevetanja u slučaju nedostavljanja konkretnih dokaza o navodnim počinjenim disciplinskim prekršajima i protivpravnim radnjama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.