Pobjede Čapljine, Metalleghea, TOŠK-a i Zvijezde

Remi u Bihaću

Pobjede Čapljine, Metalleghea, TOŠK-a i Zvijezde

S. Mlaćo

Nogometaši Čapljine slavili su novu pobjedu u okviru 11. kola Prve lige FBiH.

Čapljinci su danas savladali Slaven sa 3:1, te potvrdili da su u sjajnoj formi. Domaći su poveli preko Leke sa 11. metara, a isti igrač nešto kasnije pogađa za 2:0.

Početkom drugog poluvremena Haračić povisuje na 3:0, a odma u narednom napadu uzvratio je Salihović i postavio konačnih 3:1.

HNK Čapljina - NK Slaven 3:1

HNK Čapljina: Buntić, Šetka, Puljić, Popović, Leko, Pervan, Zubac, Haračić, Kajtazi, Isić, Rodin.

NK Slaven: Hidić, Selimović, Berbić, Omerkić, Šemić, Majdančić, Musić, Salihović, Berbić, Mašić, Šišić.

Zvijezda je teškom mukom u Gradačcu savladala Bosnu. Domaći su dominirali od prve minute, stvorili veliki broj prilika, ali pogodaka nije bilo do 70. minute kada je Ivanovski oštro ubacio, a lopta prevarila Bekana i završila u mreži. 

I kada se očekivao kraj nevjerovatne scene. Udaljen je neko sa klupe Bosne, poslije čega su gostujući igrači sjeli na teren i nisu željeli igrati. Domaći su uzeli loptu dva puta i postigli dva pogotka, a zatim je glavni sudija svirao kraj.

NK Zvijezda - NK Bosna Visoko 3:0

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Osmić, Devedžić, Ćivić, Đekić, Huseinspahić.

NK Bosna: Bekan, Suša, Goralija, Ćubara, Hodžić, Hrelja, Cana, Dizdarević, Rizvanović, Sadiković, Klačar.

Metalleghe je na Mračaju savladalo bugojansku Iskru (1:0). Domaći su imali više od igre, prijetili tokom cijelog meča, ali briljirao je golman Iskre Ćeman. Ipak, mnogo bolja igra krunisana je u 80 minuta kada Kukavica matira golmana gostiju i donosi svom timu vrijedna tri boda. Treba istaći da je dvije sjajne prilike za Iskru imao Čakar, ali nije pogodio, te se Bugojanci kući vraćaju praznih džepova.

Iznenađenje smo vidjeli u Gračanici gdje je TOŠK sa 2:1 savladao Bratstvo. Strijelac za goste bili su Kršić i Nuhanović, dok je za domaće pogodio Poturalić.

Derbi začelja odigran je u Bihaću. Jedinstvo je povelo protiv Travnika pred sami kraj prvog poluvremena kada je sa 11. metara pogodio Galin, ali Veziri su se vratili pogotkom Hamzića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Domaći su do kraja ostali sa 10 igrača i završilo je 1:1.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi