Foto: EPA

Španski velikani u utrci za brazilskog wunderkinda

Sprema se još jedan transfer 'rat' Barce i Reala

Čini se da je upravo počeo novi "rati" Barcelone i Real Madrida. Naime, ova dva velikana su zainteresovana za usluge mladog napadača Lincolna Correu, koji igra za Flamengo i trenutno briljira na Svjetskom prvenstu za igrače do 17 godina.

Ovaj 16-godišnji fudbaler je upravo na ovom takmičenju pokazao svoj talenat i "njuh" za gol, te je skrenuo pažnju Reala i Barcelona na sebe.

Iako bi Barca, prema pisanju španskog Sporta, silno željela obezbijediti Correin potpis, Real Madrid ima "asa u rukavu" koji bi mogao negativno uticati na ambicije Katalonaca.

Naime, mogao bi se ponoviti slučaj Vinciusa Juniora, koji je, također iz Flamenga, u maju stigao u Real Madrid za 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema navodima brazilskim medija, Real i Flamengo su razvili odličan odnos prilikom transfera Vinciusa, prijatelja i nekadašnjeg Correinog saigrača, što bi moglo značiti da su Kraljevi u povlašetnoj ulozi kada su transferi s brazilskim klubom u pitanju.

Zbog toga je Real Madird, veliki favorit za realizovanje transfera mladog fudbalera koji trenutno briljira na Svjetskom prvenstvu u Indiji, mada ni Barca, sigurno, neće tako lako odustati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.