Svaka čast

Gest Lukakua prema golmanu Benfice oduševio svijet

Manchester United je sinoć pobijedio na gostovanju Benficu rezultatom 1:0 u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona. 

Ovaj susret će do kraja života pamtiti mladi golman Benfice Mile Svilar kojem je ovo bio debi u Ligi prvaka. On je prije samo dva mjeseca napunio 18 godina i postao je najmlađi debitant u historiji najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. 

Sinoć je imao nekoliko sjajnih intervencija, ali na njegovu žalost napravio je i jednu veliku grešku zbog koje je United poveo i na kraju pobijedio. Nakon susreta podršku mu je pružio napadač Manchester Uniteda i njegov sunarodnjak Romelu Lukaku. 

On je nakon meča prišao mladom golmanu i očito mu poručio da se ne brine zbog greške te ga je motivisao za naredne utakmice. Zaista lijep gest sjajnog napadača iz Belgije. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.