Foto: EPA

Pochettino umjesto Zidanea?

Zidane je veliki trener, no Real za svaki slučaj ima Plan B

Edmir Škorić

Zinedine Zidane radi nevjerovatne stvari s Real Madridom, no u slučaju da ode, Kraljevi već imaju ideju koga angažovati.

Zidane je s Realom osvojio dva naslova Lige prvaka, La Ligu, Superkup Evrope, Superkup Španije i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Nema sumnje da je Francuz trener kojeg u Realu treba da čuvaju, no ukoliko se desi da pukne ljubav, a uistinu nema nikakvih naznaka da bi se to moglo desiti, manje-više se zna ko bi došao na njegovo mjesto.

The Sun u ekskluzivnoj priči tvrdi kako su čelnici Reala oduševljeni načinom na koji ekipu vodi Mauricio Pochettino, posebno im se dopalo kako je to sve izgledalo u meču na Santiago Bernabeuu.

Četrdesetpetogodišnji Argentinac je u junu 2014. godine došao u Tottenham koji igra fantastično svake godine i nalazi se u vrhu. Iako njegov klub ima znatno manji budžet od većine ekipa iz vrha, ravnopravno se bori za titulu ili za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Doći će dan kada će Pochettino željeti da se iskuša na nekom većem levelu, a šta da čovjek drugo poželi nego da vodi Real Madrid. Tako da, ova priča bi mogla da se konkretizuje u neko dogledno vrijeme. Do tada, Zidane ima priliku da nastavi raditi velike stvari. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.